106. Orbán diktatúrája, avagy miért nem demokrácia Magyarország többé?

A diktátor

A weboldalunk minden cikke arról szól, hogy miért nem nevezhető már demokráciának Magyarország Orbán uralma alatt. Pedig csak a felszínt kapargatjuk, hiszen napestig sorolhatnánk az újabb és újabb példákat az állami szintre emelt korrupcióról, az Orbán-klán tolvaj gyarapodásáról, vagy épp az orbáni maffiaállam jogot semmibe vevő működéséről.

Bármelyik cikket kiválasztva, egy igazi demokráciában azonnal belebukna a kormány és a miniszterelnök. Nálunk meg se rezzen Orbán diktatúrája.

A tény, hogy 2010-es hatalomra jutása után

Orbán szisztematikusan felszámolta a demokráciát, a jogállamot, a demokratikus intézményrendszert Magyarországon, és egy putyini diktatúrát épített ki.

Mindenben a diktátor, Orbán dönt, mindenki tőle függ, mindent az állampárt irányít, nincsenek fékek és ellensúlyok a hatalmának a korlátozására.

Olyan egyszemélyi hatalmat épített ki magának, amihez foghatót csak közép-ázsiai diktatúrákban látni. Mindenben az ő akarata számít, senki és semmi sem korlátozhatja.

Az orbáni maffiaállam működésének legfőbb célja az Orbán-család gazdagodása.

Az egész államszervezet Orbán személyes vágyainak megvalósítása érdekében dolgozik. Bármilyen döntését az államapparátus készségesen végrehajtja. Mindenhol az ő emberei, szolgái ülnek az Alkotmánybíróságtól a Médiahatóságig, mindegyik az ő parancsát lesi.

A gyűlöletmédiájának az agymosását még Észak-Korea is megirigyelhetné, és mára már a magyar média legalább 80%-át birtokolja strómanokon keresztül, melyek mind az orbáni propagandát harsogják. (pl. az összes megyei napilap, az összes rádióadó)

Az uniós és állami támogatásokból és túlárazásokból lopott vagyona már jóval 10.000 milliárd forint fölött lehet.

Az Orbán-klán egész iparágakat sajátított már ki Magyarországon (pl. turizmus, szerencsejáték), kastélyok és szállodák sorát birtokolják Európa-szerte. Másodvonalbeli Orbán-strómanok parádéznak 160 milliós órákkal, magánrepülőkkel, jachtokkal.

Putyin beépített embereként folyamatosan egy erős és egységes Európai Unió ellen dolgozik, még most, az orosz-ukrán háború alatt is próbál keresztbe tenni a közös uniós fellépésnek. A kezében lévő média továbbra is az orosz propagandát sugározza.

Ne feledjük, hogy az orbáni diktatúra kiépítése az Európai Néppárt hathatós támogatásával és védelmével jöhetett csak létre.

Elkeserítő, hogy Ursula von der Leyen és az Európai Néppárt még most sem képes keményen és határozottan fellépni Orbán tolvaj rendszere és maffiaállama ellen.

Segíthetsz egy megosztással: