407. Jachtok, magánrepülők, kastélyok, szállodák sora

Európa tolvaja

Hogy mire költi az Orbán-család a töménytelen mennyiségű ellopott pénzt?

Az Orbán-klán a magyar és uniós adófizetőktől ellopott pénzből mára már felvásárolta szinte a teljes magyar szállodaipart. Most már külföldön terjeszkednek, ahol tucatnyi szállodát vásároltak föl (pl. Spanyolországban, Ausztriában).

Ugyanígy kastélyok sorát vették meg, amelyeket aztán állami vagy épp uniós pénzekből újítanak fel, fejlesztenek.

 Luxus magánrepülők és jachtok jelzik a mérhetetlen vagyonukat. Jellemző, hogy az első luxusjacht neve „Lady MRD” lett, de ezt azóta már lecserélték egy nagyobbra („Seagull MRD”), aminek az ára kb. 10 milliárd forint (30 millió euró). A jachtok egyébként egy másik stróman, Szijj László nevén vannak, aki ugyanúgy nyakló nélkül nyeri a túlárazott közbeszerzéseket, mint a többi Orbán-stróman.

Orbáné egy vadonatúj Bombardier Global 6000 típusú luxus magánrepülőgép (OE-LEM), melynek ára kb. 17 milliárd forint (50 millió euró). Ez egy másik stróman, Garancsi István nevén van.

Egy kis adalék az orbáni maffiaállam működéséhez: Orbán emberei a Pegasus kémszoftverrel törvénytelenül feltörték és lehallgatták a luxusjachtok és repülők után nyomozó fotós-újságíró két telefonját is.

A lopott pénz irdatlan mennyiségét mutatja, hogy még

másodvonalbeli fideszesek is 160 milliós órákkal parádéznak.

Ne feledjük, hogy mindez az Európai Néppárt tudtával és támogatásával, védelmével jöhetett csak létre.

Segíthetsz egy megosztással: