204. 9 millió dollár egy gyilkos ára

A maffiaállam

Orbán Viktor 9 millió dollár kenőpénzért cserébe szabadon engedte az életfogytiglani börtönre ítélt azerbajdzsáni, muzulmán baltás gyilkost, aki az alvó, örmény, keresztény katonatársát meggyilkolta.

2004-ben egy NATO-békepartnerségi program keretében Magyarországon vett részt egy angol nyelvtanfolyamon egy azeri katona, Ramil Safarov. Egy olyan szobában helyezték el, amelynek a szomszédjában egy örmény katona, Gurgen Margarjan aludt.

A muzulmán Safarov február 19-én éjjel egy baltával brutálisan meggyilkolta az alvó keresztény, örmény katona- és tanulótársát. 2006-ban a gyilkosságért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a magyar bíróság.

Hazájában Safarovot hősként ünnepelték, többször kérték a hazaszállítását, amit a magyar állam rendre elutasított, majd 2012 augusztusában váratlanul változtatott az álláspontján, és augusztus 31-én átadta az azerbajdzsáni hatóságoknak pontosan tudván, hogy otthon Safarovot azonnal szabadon fogják engedni. Így is történt.

A kiadatás oka nem volt más, mint 9 millió dollárnyi kenőpénz Orbánnak.

Mint az OCCRP nevű nemzetközi újságírói szervezet banki bizonyítékokkal alátámasztott tényfeltárása kiderítette, Azerbajdzsán egy nemzetközi feketekassza segítségével fizetett le európai politikusokat. Ebből került összesen több mint 9 millió dollár (2,3 milliárd forint) Magyarországra Safarov kiadatása idején.

Természetesen a fideszes Polt Péter által vezetett ügyészség nem volt hajlandó nyomozni az ügyben.

Ha ellopható pénzről és gazemberségről van szó, Orbán nem ismer határokat.

Ne feledjük, hogy az Európai Néppártnak mindezzel semmi baja nem volt, hiszen ezután is támogatták, pénzelték Orbánt!

Segíthetsz egy megosztással: