203. Amikor a legfőbb ügyész a maffia legfőbb védője

A maffiaállam

Polt Péter, Magyarország legfőbb ügyésze. Az ő feladata, hogy Orbán maffiáját bármiféle számonkéréstől megvédje, hogy bármilyen eljárást, vizsgálatot vagy vádemelést megakadályozzon.

Régen a maffia bírókat próbált megvásárolni – Orbán rájött, hogy ezerszer hatékonyabb, ha maga a legfőbb ügyész a maffia tagja, mert így az ügyek el sem jutnak a bíróság elé. Már első kormányra kerülése után megzsarolta és lemondásra kényszerítette az akkori, független főügyészt, hogy helyére feltétlen hívét és bűntársát, Polt Pétert ültesse.

Aki aztán szépen sorban meg is akadályozott bármiféle számonkérést, hiába derültek ki nagyobbnál nagyobb disznóságok Orbán és a Fidesz környékéről.

Polt (és Orbán) gátlástalanságát semmi sem mutatja jobban, minthogy

a 2001. szeptember 11-i amerikai terrortámadás borzalmait arra használta fel, hogy annak leple alatt – mindössze néhány órával a terrortámadás után – megszüntesse a „nyomozást” a mintegy 300 millió forint köztartozást felhalmozott fideszes cégek eltüntetői ellen.

De ugyanilyen arcátlan gazemberség volt, amikor Orbán vejét, Tiborcz Istvánt mentette ki, aki az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) szerint bűnszervezetben csalt és lopott el közvilágítási projektekkel 13 milliárd forintot az uniós adófizetőktől.

Polt egyetlen feladata, hogy Orbán körei zavartalanul lophassanak.

A magyar legfőbb ügyész az Orbán-maffia legfőbb védője.

Ha az EU és az USA korábban az ukrán főügyészt le tudta mondatni, akkor bizony régen itt lenne az ideje Polt leváltásának és börtönbe zárásának, ugyanis Polt ezerszer durvább hivatali visszaéléseket követett és követ el minden nap, mint ukrán kollégája.

Ne feledjük, hogy mindez Ursula von der Leyent és az Európai Néppártot sosem zavarta.

Segíthetsz egy megosztással: