205. Bűnözők szövetsége

A maffiaállam

Orbán rendszere a hatalom kizárólagos birtoklására törő bűnszervezet, az egész államszervezet működésének a célja pedig az Orbán-család gazdagodása. Mára Magyarországon a korrupció nem köztisztviselők eseti magánakciója, hanem központilag, felülről szervezett bűncselekmény.

Éppen ezért a Fidesz sem párt, hanem egy bűnszervezet, a felülről szervezett állami korrupció alsóbb szintekre leosztója csupán. A Fideszben már évtizedek óta nincs semmiféle pártszerű működés: belső viták vagy különböző irányzatok elképzelhetetlenek, mindenben Orbán dönt, az ő szava és akarata szent és sérthetetlen. A „pártban” – mint ahogy a maffiában szokás – a legfontosabb erény a hűség, csak ez számít. Aki hűséges, az részesülhet a javakból, a korrupt lopásokból.

Persze mindenki csak a saját szintjén:

a kis fideszeseknek esetleg egy-két házfelújítás jut uniós pénzekből, nagyobbaknak már akár milliárdos, sokszorosan túlárazott közbeszerzés, míg a vezérkar felfoghatatlan mennyiségű pénzt lopott és lop el nap mint nap.

Mindenki részese a lopásnak, a korrupciónak, nincs kivétel, nincs bűntelen fideszes.

Ahogy Lánczi András, a Fidesz egyik főideológusa mondta: „Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája.”

Éppen ezért ha Magyarországon független lenne az ügyészség, akkor Orbán, a családja, a strómanjai és nagyjából az összes fideszes párttag börtönben ülne korrupció és az uniós pénzek ellopása miatt.

Ehelyett ma a fideszes, bűnpártoló Polt Péter vezette ügyészség miatt csak az bukik le, aki a főnöktől vagy őt megkerülve lop, vagy aki nem fizeti meg a sápot, és akivel épp emiatt példát akarnak statuálni.

Még egyszer a lényeg:

a Fidesz nem egy párt, hanem egy bűnszervezet, a felülről szervezett állami korrupció alsóbb szintekre leosztója.

Ne feledjük, hogy mindez Ursula von der Leyent és az Európai Néppártot nem izgatja annyira, hogy valóban visszatartsák a Magyarországnak (=Orbánnak) szánt uniós pénzeket.

Segíthetsz egy megosztással: