307. Az aljas bosszúálló 2.

A gyűlölet prófétája

Orbán nem felejt és sohasem bocsájt meg. Vélt sérelmeit egy életen át hordozza, valójában egy pszichopata bosszúálló. A legaljasabb fajtából.

Iványi Gábor metodista lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője. Több mint 30 éve végzi hátrányos helyzetű gyermekek, hajléktalanok, katasztrófa által sújtottak, szegények, betegek és magányosok együttérző, segítőkész támogatását.

Ő keresztelte meg Orbán első két gyermekét.

Azonban 2010 után nem volt hajlandó hajbókolni és békepapot játszani a diktátorrá váló Orbánnak. Nyíltan elmondta a véleményét, hogy Orbán messze eltávolodott azoktól az értékektől, amelyeket képviselve közösen rendszert váltottak 1989-ben, hogy a fasiszta Horthy-Magyarországot akarja feltámasztani, és hogy porig rombolta a demokratikus jogállamot.

Orbán pedig ezért 10 éve kíméletlen és aljas bosszúhadjáratot folytat ellene, az egyháza és a karitatív szervezete ellen.

Először 2012-ben törvénytelenül megfosztotta egyházi státuszától a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget, Iványi egyházát. A strasbourgi emberi jogi bíróság 2017-ben kártérítést ítélt nekik és kimondta, hogy a magyar egyházügyi törvény sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményét. Sőt, ugyanezt tette még a magyar Alkotmánybíróság is. Ennek ellenére a fideszes parlamenti többség Orbán parancsára továbbra sem rendezi a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség jogállását. Emiatt az állam már közel 12 milliárd forinttal tartozik nekik.

Emellett Orbán többször is az adóhatóságot uszította rájuk (legutóbb most, február 21-én), és minden szinten próbálja ellehetetleníteni őket. A maffiaállam hatóságai pedig készségesen végrehajtják a parancsát.

Még egyszer: Orbán egy hitvány, pszichopata bosszúálló.

Persze ez sem Ursula von der Leyen, sem az Európai Néppárt ingerküszöbét nem éri el.

Segíthetsz egy megosztással: