305. A civilek ellensége

A gyűlölet prófétája

Orbán mindig a gyengék és a védtelenek ellen szeret harcolni. Putyin mintájára így pécézte ki magának a civil szervezeteket, a maffiaállamának hatóságai pedig készségesen végrehajtották ellenük a parancsát.

Mint később kiderült, 2014-ben személyesen Orbán rendelte el a Norvég Civil Alap elleni hatósági hadjáratokat és vegzálást. (pénzügyi bűncselekmények elkövetésével vádolták meg őket, az adóhatóság felfüggesztette az adószámukat, a rendőrség házkutatást tartott náluk, stb.)

Az üzenet egyértelmű volt: senki sem állhat a diktátor hatalmán kívül. Csak az kaphat pénzt, támogatást, nyugalmat, aki beáll a sorba. Független, szabadon gondolkodó civileknek itt nincs helye. Gyűlöletkampány és megfélemlítés, ez Orbán hozzáállása a civil szervezetekhez.

Ez amúgy egy az egyben a Putyin-módszer másolása volt.

Hogy mennyire gyűlöli Orbán a tőle független civileket és azt, hogy ha nem tud mindent (minden pénzt) kontrollálni, azt jól mutatja, hogy

inkább veszni hagyta a Norvég Alap 75 milliárdos Magyarországnak szánt támogatását csak azért, mert abból 4 milliárd felett nem ő rendelkezhetett volna, hanem a civilek.

Természetesen ezek a putyini módszerek sem késztették arra az Európai Néppártot, hogy elítélje és kitegye Orbánt a szövetségből.

Segíthetsz egy megosztással: