406. Egy stróman, egy év: 500 millió euró

Európa tolvaja

Orbán minden évben ezermilliárdokat lop el az uniós és a magyar adófizetők pénzéből.

Íme egy példa: a buta gázszerelőből lett miniszterelnöki stróman, Mészáros Lőrinc 2017-ben majdnem kétszer annyi pénzt keresett az ellopott uniós és állami pénzekből, mint Messi, Ronaldo és Neymar, a világ 3 legjobban fizetett focistája együttvéve!

Ráadásul ez csak 1 év és 1 stróman.

Persze van még több is, hiszen annyira sok pénzt lopnak, amit már nem lehet egy néven tartani. Pár további stróman: Szíjj László (Orbán luxusjachtjainak üzemeltetője), Garancsi István (Orbán luxus magánrepülőjének a tulajdonosa), Jászai Gellért (a 4iG „tulajdonosa”, aki Orbán távközlési birodalmát üzemelteti). Egy másik példa az orbáni maffiaállam működésére: Szíjj érdekeltségei csak 2017-ben 606,5 milliárd forint értékben nyertek el állami megbízásokat, és ezeknek 44 százaléka európai uniós támogatás volt!

Ha valaki kételkedne abban, hogy ezek csak strómanok, gondoljon Andy Vajnára. A korábbi filmproducer Vajna halála után a rendkívül jövedelmező kaszinóit nem a fiatal özvegye örökölte, hanem azok villámgyorsan átkerültek a fentebb is említett Garancsihoz.

A strómanok csereszabatosak: Orbán közülük bárkit bármikor lecserélhet, a maffiaállam gépezete bármilyen törvénytelenséget végrehajt a parancsára. (pl. amikor a kegyvesztetté vált korábbi stróman, Simicska cégét 3 évre kizárták a közbeszerzésekből, vagy amikor a bankár Spéder Zoltánt két pillanat alatt levette a pályáról 2016 nyarán egy koordinált támadássorozattal és házkutatásokkal)

Ezeknek a strómanoknak egyike sem valódi üzletember, csak és kizárólag Orbán kegyéből lehetnek „sikeresek”. A vagyonuk nem az övék, hanem az mind az Orbán-család vagyona.

Ne feledjük, hogy az Európai Néppártot ez sosem zavarta: 2010 óta pénzelik folyamatosan Orbánt dacára annak, hogy pontosan tudják, hogy ellopja az uniós támogatások nagy részét.

Segíthetsz egy megosztással: