506. Putyin pincsije

Putyin pincsije

Orbán 2009-ben találkozott Putyinnal, s az addig oroszellenes retorikája hirtelen 180 fokos fordulattal oroszbaráttá változott.  

Azóta mindenben Putyin kegyét keresi, készségesen végrehajtja a terveit Európa gyengítésére, egyszerűen nyilvánvaló, hogy Putyin a markában tartja, zsarolja őt. (lehet is mivel: már Simicska is utalt arra, hogy Orbán a katonaság alatt besúgó volt, valamint hírek szólnak arról is, hogy a 90-es évek közepén 1 millió márkát vett át Szemjon Mogiljevicstől, akit az orosz maffia magyarországi helytartójaként emlegettek)

Orbán egyszer azt mondta, hogy „ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit teszek”. A tettei alapján pedig méltán kiérdemelte már a „Putyin pincsije” jelzőt.

Orbán még most is, hogy Putyin megtámadta Ukrajnát, kitart mellette. A háborúról beszélve ki sem meri ejteni Putyin nevét.

Bár az uniós szankciókat nyíltan nem merte megvétózni, de azok végrehajtását gátolni igyekszik. Megtiltotta, hogy az Ukrajnának szánt uniós fegyverszállítmányok Magyarországon keresztül haladjanak, miközben pár éve minden további nélkül átengedte a Szerbiának küldött orosz fegyvereket. Az orosz kémbankot sem akarja elküldeni innen.

Putyin pincsije.

Putyin parancsára vára…

Ne feledjük, hogy sem Ursula von der Leyennek, sem az Európai Néppártnak nem volt kifogása az ellen, hogy Orbán mindig mindenben az orosz érdekeket képviselte.

Segíthetsz egy megosztással: