206. A maffiaállam

A maffiaállam

Képzeljen el egy országot, ahol Al Capone a miniszterelnök, Lucky Luciano a legfőbb ügyész, Carlo Gambino a belügyminiszter, és minden egyes fontosabb állami és helyi vezető pozíciót a maffia emberei töltenek be. Ez ma Magyarország. Egy maffiaállam.

Orbán mára kiépítette a tökéletes maffiaállamot: mindenhol az ő emberei ülnek, mindenben ő dönt, senki nem mer neki ellentmondani, az államszervezet egyedüli célja az ő – és családja – vágyainak a végrehajtása lett.

A legfőbb ügyész Polt Péter az Orbán-maffia legmegbízhatóbb embere, aki bármilyen ügyet elsikál, leállít, amit csak Orbán kér tőle.

A belügyminiszter Pintér Sándor, a 90-es évek olajmaffiájával kapcsolatba hozott egykori rendőrkapitány, aki elmozdíthatatlan, mivel nyilvánvalóan zsarolni tudja Orbánt (épp a 90-es években rendőrkapitányként szerzett információival).

Az országban minden fontosabb állami pozíciót fideszes pártkatonák töltenek be, akik bármit végrehajtanak, amire a Keresztapa utasítja őket.

Az állam működése egyetlen célt szolgál: Orbán és családja gazdagodását.

Komplett iparágakat sajátítottak ki, vásároltak fel a lopott pénzből (pl. turizmus). Jelenleg minden állami közbeszerzést Orbán strómanjai nyernek el, egészen elképesztő, akár tízszeres túlárazással is. Több ezer milliárd forintot lopnak el évről évre.

Se szeri se száma azoknak a történeteknek, ahol Orbán „ügyintézői” maffiamódszerekkel szereznek meg cégeket: „visszautasíthatatlan ajánlatot” tesznek jól menő vállalkozásokra, s ha valaki nem akarja eladni nekik, akkor az egész államigazgatás megmozdul az ügy érdekében, adóhatósági, rendőrségi vegzálásokkal veszik rá az eladásra (ekkor már inkább átadásra). Van, aki ezt a „puhítást” nem is éli túl… (pl. Komáromi András, a Welt 2000 Kft. tulaja)

Ha valaki kételkedne, gondoljon csak Simicska videójára: az egykori barát és pártpénztárnok a szakításuk után több órás videóra vett vallomást készített Orbánról és közös ügyeikről, hogy ezt a videót használja egyfajta „életbiztosításként”, nehogy Orbán megölesse őt vagy a családját.

Szomorú tény, hogy Ursula von der Leyen és az Európai Néppárt igen keveset tett eddig, hogy Orbán maffiája ne lophassa el az uniós adófizetők pénzét.

Segíthetsz egy megosztással: