308. A gyűlölet prófétája

A gyűlölet prófétája

Orbán 2015 óta olyan totális uszító gyűlöletkampányt és démonizálást folytat a menekültek ellen, amihez fogható csak a náci Németországban vagy a ruandai népírtás előtt volt.

A gyűlöletmédiájában soha egyetlen pozitív hír sem jelenhet meg a menekültekről, csak és kizárólag negatív kontextusban beszélhetnek róluk. Legtöbbször az orosz és szélsőjobboldali propaganda álhíreit és hazugságait közvetítik. Mindezt a nap 24 órájában.

Az orbáni közmédia már-már a hírhedt, ruandai RTLM rádió szintjén uszít(ott) a migránsok ellen, sokszor dehumanizálva őket. De nem kell messze menni a náci propagandáért sem: Orbán gyűlöletmédiájában elég lenne a „migráns” szót „zsidó”-ra cserélni, hogy egy virtigli náci gyűlöletkeltést halljunk.

Orbán amúgy hosszú évek óta használja a goebbelsi taktikát: kreál egy ellenséget, akit aztán mindenki számára érthető, tőmondatos, milliószor ismételt, hazug üzenetekkel félelmetessé nagyít, majd azt sugallja, hogy csak ő tudja megvédeni az országot ettől az ellenségtől. Mindenki más (Soros, Brüsszel, az ellenzék, de akár a pápa is) ennek a pusztító ellenségnek a bérence, tehát ő is ellenség. A legképtelenebb szélsőjobboldali összeesküvés-elméleteket használja fel a félelemkeltésre (pl. a „tudjukkik” lakosságcserét akarnak Európában), ezzel tartja rettegésben a tudatlan, csak az ő médiájából tájékozódó szavazóit.

Ne feledjük, hogy az Európai Néppárt mindvégig eltűrte ezt az orbáni gyűlöletkampányt.

Segíthetsz egy megosztással: